Neurodynamica 

Behandeling van zenuwen 

Onder andere zeer geschikt bij hielspoor klachten en hernia's of uitstraling in been/arm!

Heeft uw vragen over Neurodynamica?

Via het onderstaande veld kunt u een vraag aan onze fysiotherapeut of specialisten stellen.

Neurodynamica is een specialisatie die zich richt op de behandeling van stoornissen in zenuwweefsel. Als er sprake is van lichte prikkeling van zenuwweefsel, dan ontstaan er pijnpunten, kramp en krachtverlies in spieren. Denk bijvoorbeeld aan hielspoor, achillespeesklachten, hamstringklachten, KANS/RSI en tennisellebogen. Bij meer ernstige prikkeling van zenuwweefsel ontstaan er naast bovengenoemde verschijnselen ook gevoelsstoornissen, tintelingen en ernstige pijn. De functies van een arm of been zijn dan flink verminderd. Deze laatste verschijnselen treden op bij de Hernia Nucleus Pulposi in de lage rug of in de nek. Johan en Susanne zijn opgeleid tot specialist in de neurodynamica.

Bij de behandeling van klachten door neurogene prikkeling, worden zenuwen vrij gemaakt ten opzichte van hun omgeving. De zenuw krijgt als het ware zijn 'normale beweging' terug. Een zenuw die niet meer geprikkeld wordt door structuren eromheen, geeft normale informatie af aan het lichaam en de pijn en dingen als tintelingen of uitstraling verdwijnen. Patiënten wordt met huiswerk oefeningen geleerd hoe ze de klachten zelf kunnen helpen beheersen en verminderen.
Johan heeft zijn afstudeeropdracht voor de Masteropleiding manuele therapie over dit onderwerp in relatie tot hamstringklachten geschreven. Hierbij bleek de hamstringklacht vanuit de lage rug te zijn ontstaan. De neurodynamica-behandeling van de klachten zorgde voor een snel en optimaal resultaat, zodat de betreffende patient weer zonder klachten kon voetballen.

Hielspoor en Hernia

Dit zijn twee van de klachten waarbij neurodynamica (gecombineerd met manueel therapie/oefentherapie) zeer goed kan aanslaan. Tevens bij langdurige (onbegrepen) pijnklachten kan neurodynamica een uitkomst zijn. Twijfelt u of dit neurodynamica naast fysiotherapie iets voor u kan zijn? Neem dan contact met ons op voor verdere informatie of een intake. Mochten de hielspoor klachten zeer heftig zijn, adviseren wij om tijdelijk een gelzooltje in de schoen te doen (zie foto), vaak geeft dat wat rust. Dit gecombineerd met behandelingen middels manueel therapie en neurodynamica is zeer effectief gebleken!

Openingstijden / Locatie

Fysiotherapie Nederhorst
Reeweg 12/3
1394 JD Nederhorst den Berg
T. 035-6217816
E. info@sportrevalidatie-hilversum.nl


Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 08:30-21:00
Woensdag: 07:30-14:00
Donderdag: 09:00-12:00
Vrijdag: 08:00-17:00

Onze Nieuwsbrief

Stel direct een vraag

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten