Kinesiotape

Ook wel cure tape genoemd

Kinesiotape Manueletherapie fysiotherapieKinesiotape is een rekbare, soms gekleurde tape die wordt gebruikt bij de behandeling van spierblessures, behandeling van pijnpunten, sturing van het gewricht en bij lymfedrainage. Door de unieke eigenschappen van de tape is het mogelijk om meerdere dagen de tape op de huid te dragen zonder deze te vervangen of last te krijgen van huidirritatie.
De gedachte achter kinesiotape is dat door de rekbare eigenschap van de tape er tijdens beweging van de gewrichten en de huid er kleine rimpelingen ontstaan waar de tape de huid omhoog lift. Door dit effect vind er onder deze rimpeling een drukverlaging in het weefsel plaats waardoor er direct remming is op de pijnreceptoren en er een betere afvoer is van afvalstoffen en/of vocht. Daarnaast zal door o.a. de vezelstructuur van de tape, kinesio taping verlichting brengen bij spierpijn door te zorgen voor een ontspanning in de spier en een betere doorbloeding van de spier. Wanneer kinesiotape wordt gebruikt voor het intapen van gewrichten als de enkel of de schouder heeft het als voordeel op de conventionele sporttape dat het gewricht zijn volledige bewegingsuitslag kan maken, maar naarmate het gewricht verder in zijn eindpositie komt de rek op de tape zal toenemen. Op deze manier worden de sensoren in de huid veel meer geprikkeld waardoor een gebruiker bewuster is in zijn bewegingen en hierdoor minder kans zal lopen op een blessure.

Hooikoorts

Sportrevalidatie Hilversum gebruikt al tijden kinesiotape (medical taping) voor het ondersteunen van spier- of gewrichtsblessures of houdingsaanpassingen. Momenteel is er een vrij nieuwe toepassing bekend geworden van het tape; verlichting van klachten door hooikoorts. De tape beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel ook het longgebied. Deze manier van tapen wordt regelmatig toegepast bij COPD klachten. Er wordt tape geplakt op de rug en dit blijft ongeveer 5-7 dagen zitten. Meestal is 1 keer tapen voldoende voor een forse klachtenreductie voor langere tijd, maar in literatuur komt naar voren dat het aan te raden is om 2-3 keer te tapen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Review van een patiente: "Vorig jaar heb ik voor het eerst het tapen van mijn rug mogen ervaren. In eerste instantie stond ik er wat 'sceptisch' tegevenover. Hoe kan een tape mij nou van de hooikoorts afbrengen? Toch was dit bij mij wel het geval! Ik heb normaliter alle hooikoortsklachten die je maar kunt hebben en heb het vorige seizoen nauwelijks last gehad. Geen branderige of jeukende ogen, gevoel van continue verkouden zijn, jeuk in mijn keel etc. Ook dit jaar heb ik mijn rug weer in laten tapen en ik heb nog geen klacht gehad!"


(meer informatie
Let op: wij benadrukken dat de hooikoorts tape toepassingen en informatie op deze site, over de mogelijkheden binnen het medical taping concept, nog niet uitgebreid wetenschappelijk bewezen zijn. De informatie en genoemde voorbeelden zijn gebaseerd op langdurige ervaringen van patiënten en geschoolde therapeuten. Wij hebben binnen SRH dit uitgebreid onderzocht en getest en hebben veel goede resultaten bereikt. Voor meer informatie kunt u ons bellen op 0356217816 

Openingstijden / Locatie

Fysiotherapie Nederhorst
Reeweg 12/3
1394 JD Nederhorst den Berg
T. 035-6217816
E. info@sportrevalidatie-hilversum.nl


Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 08:30-21:00
Woensdag: 07:30-14:00
Donderdag: 09:00-12:00
Vrijdag: 08:00-17:00

Onze Nieuwsbrief

Stel direct een vraag

Realisatie : V13 Internet
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met de gebruik van onze cookies. Meer informatie - Sluiten
×

Fysiotherapie Hilversum

Protocol aangaande het Corona virus

Onze zorg gaat door! Met een aantal voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie veilig worden uitgevoerd, zo vragen wij u onder andere een badlaken mee te nemen en een mondkapje op te doen in de praktijk. Daarnaast mag u alleen maar naar de praktijk komen indien u geen Corona-gerelateerde klachten heeft. 

Vragen? Neem contact op met ons per email of bel 035 621 7816

Meer informatie / Afspraak maken